Sétálgass egész nap a csábítás mezején #5. hét

A mai nagyon átvitt értelműre sikeredett cím az előző heti cikkre próbál célozni. Ha kimaradt a negyedik heti bejegyzés, itt olvasd el és utána folytasd ezt a hetet.

Remélem sikerült kipróbálnod magad az előző héten igazi nőként / férfiként és egy kis pezsgést hozott a kapcsolatotokba. Igazából a héten semmi újjal nem készültem, mivel úgy gondolom, hogy olyan fontos ez a téma, hogy több hetet is érdemes áldozni rá.

 

De mi az oka, hogy ha nem figyelünk, rögtön visszakerülünk anya és apa szerepbe?

Ennek több oka is lehet. A megváltozott szituációhoz próbálunk alkalmazkodni, ami annyi energiát vesz el az életünkből, hogy nincs kedvünk foglalkozni párunkkal és magunkkal. Ezen kívül a gyermekkorunkból hozott szülői minták is befolyásolhatják a cselekedeteinket.

Ha a viselkedésünk elemzésével foglalkozunk, szinte biztos, hogy idővel elő fog jönni a szülői minta, hiszen a gyermekkorunkban megélt élmények, behatások nagyban meghatározzák az életünket. Ebből is adódhat, hogy ha szüleinket nem láttuk férfi és női szerepben, csak szülőként viselkedni, akkor számunkra is ez lesz a természetes. Persze sokszor ennek pont az ellentettje jelenik meg, amikor “tanulunk” szüleink hibájából és ellenkezőleg cselekszünk.

Mit tehetünk ebben az esetben? Tudatosan kell tennünk azért, hogy a számunkra rossznak tűnő minták helyett a helyesnek vélt utat válasszuk.

5. heti gyorstipp

Tudatosság és a folyamatosság. Ez a két kulcsszó, ha szeretnénk levetkőzni a rossz szokásunkat. Az előző héten már tudatosan tettünk azért, hogy visszakerülhessünk női és férfi szerepünkbe a szülői szerepünkből. A héten a folytonosságon lesz a fókusz.

Nem elég havi-kéthavi egy vacsora ahhoz, hogy fülig szerelmesek legyünk. Folyamatosan fenn kell tartani az impulzusokat, a kacérkodást.

Nem kell napokig tervezett, szervezett vacsora ahhoz, hogy egy-egy pillanatra ki tudjunk lépni a szülő szerepéből. Egy-egy bók, érintés, ölelés is elegendő ehhez.

Hasonlóan működünk, mint a tábortűz, mindig kell egy kis plusz, hogy ne aludjon ki a tűz.

Tehát ezen a héten próbáld meg minél több alkalommal kis apróságokkal meglepni párodat!

Várlak vissza a jövő héten is! Ha lemaradtál a korábbi hetek bejegyzéseiről, nézd meg itt!

Close Menu