Lépj ki az „anya” vagy „apa” szerepedből #4. hét

Ezen a héten főként a kisgyermekes szülők érezhetik magukénak a bejegyzést, mivel a párkapcsolatban az anyai és apai, valamint a női és férfi szerepek egyensúlyáról lesz szó, de ígérem, hogy a #gyorstipp nem csak nekik szól.

Amikor megszületik az első gyermek, beindulnak a szülői ösztönök és az első időszakban semmi másról nem szól az életünk, mint az új családtagról. Viszont nem árt figyelnünk ebben az időszakban, mivel könnyen beleragadhatunk ebbe a szerepbe.

A feleség felveszi a gondoskodó anya szerepét, miközben próbálja a korábbi ház körüli teendőit is elvégezni és sokszor a párja is anyaként tekint rá.

A férjnek pedig egyik napról a másikra még jobban meg kell felelnie családfenntartó szerepében és eközben apaként is helyt kell állnia.

Sokszor a fenti feladatok annyira megváltoztatják a párok életét, hogy nem marad idejük és energiájuk párként egymásra tekinteni, inkább csak anyaként vagy apaként gondolnak egymásra. Az is erősíti az anyai és apai szerepeket, hogy a párok egymást nem nevükön (vagy becézve), hanem „anya”-ként vagy „apa”-ként szólítják – akkor is, ha a gyermek nincs a közelben. Ez hosszútávon meg tudja ölni a párkapcsolatot.

Ilyenkor tudatosan kell időt szánnunk egymásra, hogy újra nőként és férfiként lehessünk a kapcsolatunkban!

A következő néhány hétben olyan #gyorstippekkel találkozhattok, amivel újra egymásra találhattok!

4. heti gyorstipp

Ha kisgyermekes párokat kérdezek arról, hogy mikor voltak utoljára együtt vacsorázni, általában nem tudják megmondani vagy még a gyermek születése előtti dátumot mondanak.

Ezért a mai gyorstippem, hogy szervezzetek egy randi vacsorát. A járvány miatt most nem lehet beülni az éttermekbe, de rendeljetek valahonnan vagy még jobb, ha közösen főztök. Ha van lehetőségetek, bízzátok erre az estére a gyermekfelügyeletet másra.

Ne feledjétek az apró részleteket! Készüljetek rá, a hölgyek legyenek szépek, az urak pedig ne felejtsék el a virágot! 🙂

Ha bejött a tippem, próbáljatok minden hónapban legalább egyszer egy hasonló programot szervezni!

Várlak Titeket vissza a jövő héten is! Ha lemaradtál a korábbi hetek bejegyzéseiről, nézd meg itt!

Close Menu