#1. programötlet – Fogadjatok örökbe egy állatot – Nyugi! Csak képletesen

Ha Te is szereted az állatokat ez a program biztos tetszeni fog. A Fővárosi Állat- és Növénykert és az Alapítvány a Budapesti Állatokért közös kezdeményezése lehetőséget biztosít bárkinek, hogy az állatkert egy (vagy akár több) állatát jelképesen örökbe fogadja. Ne izgulj, nem kell hazavinned a bengáli tigrist és egy zsiráfnak sem kell beköltöznie az udvarodba, csupán jelképes nevelőszülői lehettek az állatkert lakóinak.

Hogyan lehettek Nevelőszülő?

Az állatkert szinte összes állatát örökbe lehet fogadni. Ha most nincs lehetőségetek ellátogatni és élőben megismerkedni a kiszemelt állattal, az alapítvány honlapján is körbe nézhettek, több száz állatról találhattok részletes ismertetőt és fényképet is. A sok állat mellett megbújik néhány fenyő is, akinek szintén “nevelőszülei” lehettek, ha nagy növénybarátok vagytok.

Kétféleképpen is örökbe tudtok fogadni:

Személyesen, az alapítvány irodájában az állatkert nyitvatartási idejében mintegy 10 perc alatt büszke nevelőszülői lehettek egy állatnak. Az alapítvány irodáját a főbejárattól jobbra találjátok.

Online, az alapítvány honlapján is kezdeményezhetitek az örökbefogadást éjjel-nappal.

Az örökbefogadóknak nevelőszülőnként (2021-ben) minimum 10 000 forint adományt kell fizetnie az alapítvány felé, ami egy éves örökbefogadási tagságra jogosít. Ezt az összeget az állatkert honlapjának leírása szerint nem célzottan az örökbefogadott állatra, hanem az állatkert minden lakójára költik.”

Milyen előnyökkel jár a nevelőszülőség? Itt a programlehetőség!

Nem kell hazavinned az állatot, az örökbefogadás jelképes, ők továbbra is az állatkert tulajdonában maradnak és ahogy a honlapon is láthatod, egy állatnak akár több örökbefogadó szülője is lehet. Sajnos különösebb jogai sincsenek, mondjuk az érthető, hogy akármennyire is jó lenne, az oroszlánhoz még a nevelőszülő sem mehet be megsimogatni. Ha nem bírod ki, hogy ne simogasd meg a nevelt “gyermekedet” választhatsz olyan állatot is, aki az állatsimogatóban lakik, így vele közelebbről is megismerkedhetsz.

Mit kapsz nevelőszülőként?

Egy névre szóló oklevelet készítenek Neked, kapsz egy életrajzot és egy fotót az örökbefogadott csemetédről, egy kitűzőt és egy-egy meghívót a tavaszi és őszi Nevelőszülők Találkozójára.

 

Szülői értekezlet? Kell ennél jobb program?

Mint minden szülő, az állatkerti nevelőszülő is szokott szülői értekezletre járni. Tavasszal és ősszel az állatkert érvényes tagsággal rendelkező nevelőszülői meghívást kapnak a rendezvényre. A meghívó felmutatásával ingyenesen léphettek be a rendezvényre, találkozhattok nevelt állatotok gondozójával, aki mesél az örökbe fogadottról.

Természetesen körbejárhatjátok az állatkertet, megismerkedhettek a többi lakóval is, akár ki is választhatjátok, hogy a jövő évben kit szeretnétek örökbe fogadni, ha minden évben más lakó tiszteletbeli nevelőszülei lennétek.

Szuper egész napos programra számíthattok, utána üljetek be valahova enni egy finomat, biztosan emlékezetes program lesz.

Ha komolyan gondolod az örökbefogadást, látogass el az állatkert és az állatkerti alapítvány honlapjára, ahol minden naprakész információt megtalálsz. Esetleges szabályváltozás esetén az ott található információk az érvényesek.

+1 TIPP: ha nem tudod mit ajándékozz párodat szülinapja alkalmából, lepd meg egy nevelőszülői oklevéllel!

Foto: Pexels

Close Menu